dinsdag 22 december 2015

Gebroken ketting en opstartproblemen

Het voordeel van een dagelijkse routine is, dat je er niet over nadenkt, je doet het gewoon. 

Wekenlang werd ik wakker, dronk mijn Aloe Vera, deed mijn priming, maakte mijn smoothie, douchte ik koud af (steeds een beetje langer ook nog!) en liep ik mijn 10.000 stappen.

Toen werd het herfst, met gigantische regenbuien, en sloeg ik mijn wandeling een dagje over, ik liep wel wat extra trappen... Daarna was ik aan het werk in de kraam en liep ik sowieso al heel veel... En toen ik weer klaar was met werken was het weer toch wel erg slecht en ik werd ongesteld...


Voor ik het door had waren de 10.000 stappen uit mijn dagelijkse routine gevallen. En nu moet ik ze er op wilskracht weer in zien te krijgen! Terwijl ik er tijden helemaal geen aandacht aan hoefde te besteden, want het stond in mijn planning.

Gelukkig ben ik alle andere dingen op mijn routine-lijstje wel blijven doen. En ben ik nog steeds 11 kilo dichter bij een gezond gewicht, ik ben niet aangekomen. Maar ook niet meer afgevallen... Nu hoef ik van mijzelf in december ook niet af te vallen, ik ben al megatrots dat ik mijn gewicht behouden heb, en in januari ga ik wel weer door met de volgende 14 kilo weg werken. Maar ik wacht niet tot januari met de 10.000 stappen weer integreren in mijn routine, daar begin ik vandaag mee, weer of geen weer!

De truc is, om de ketting niet te verbreken; één gemiste dag maakt het handhaven van de gewoonte al moeilijker. 

Vandaar dat ik ondanks beginnende keelpijn vorige week gewoon koud bleef afdouchen, ik wilde niet nog een gewoonte verstieren!

Afijn, lang genoeg gedraald, wandelschoenen aan en gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten