vrijdag 27 mei 2016

Van Smoothie naar Shake

Maandenlang maakte ik als ontbijt smoothies met verse groenten en fruit. 


Dat beviel prima op dagen dat ik niet in de kraam werkte, maar als ik fysiek stevig in de weer moest dan had ik mijn ontbijt rond half 11 al volledig opgebruikt. Regelmatig had ik geeuwhonger rond lunchtijd en dat wilde ik nu juist voorkomen...

Tegelijkertijd kreeg ik van allerlei verschillende kanten informatie over het belang van eiwitten voor spieropbouw, herstel van je lichaam en ondersteuning bij het afvallen.


Ik ging eens rekenen (nee, geen calorieën tellen, want dat weiger ik ;-) ) en kwam er al snel achter dat ik te weinig proteïne at.


Een smoothie als ontbijt, vaak vegetarisch dus weinig vlees, beperkt zuivel dus weinig kaas.... Mijn voedingspatroon kon wel een proteïne-boost gebruiken!


Daarom heb ik mijn smoothie twee maanden geleden omgetoverd tot een eiwitshake met groente en fruit, waardoor ik 's morgens al 24 gram plantaardig eiwit binnen krijg. 


Een heerlijk ontbijt, waar ik ook op fysiek actieve dagen heel goed verzadigd van blijf. Rond een uurtje of 1 lust ik wel weer wat, dus dan eet ik mijn lunch.

Zelf gebruik ik de suikervrije, glutenvrije, veganistische shake van OrangeFit, mijn Lief gebruikt Forever Lite Ultra; die shake is wat zoeter, wat hij heerlijk vindt. Allebei blij.

De Orangefit shake werd mij trouwens aangeraden door  Ritska van Liefdevol Lijf , een erg waardevolle tip! (Ik bestel nu natuurlijk bij haar in plaats van direct bij Orangefit, alweer een win-win-situatie.)Het recept van vanmorgen voor mij:
1 schep Orangefit vanille
1 theelepel spirulina
1 kleine avocado
1 kleine peer
1 zespri gold
400 ml water

Voor mijn Lief de zoetekauw:


1 schep Forever Lite Ultra vanille
een kopje bosbessen
een kleine peer
350 ml kokosmelk

1 opmerking:

 1. Ben zo blij dat de shake je bevalt! Was even goed zoeken voordat ik er 1 vond die 100% natuurlijk en suikervrij was. En als extra super aanvulling is hij ook nog Lactosevrij, GMO-vrij, Glutenvrij, Tarwevrij, Sojavrij, Vegetarisch & Veganistisch. Mijn geluk kon niet meer op! Perfecte shake voor mensen die net nog wat actiever bezig zijn met gezonde voeding of gewoon een minder zoete shake willen.
  Geniet ervan!
  Sprankelende groet,
  Ritska
  * Suikervrij

  BeantwoordenVerwijderen