zondag 23 januari 2011

(Be)weegschaal

Minder eten, meer bewegen, dat had ik me voorgenomen.
Dat bewegen, dat zit wel goed; afgelopen week heb ik woensdag-, donderdag- en vrijdagavond en de zondagmiddag gedanst, dat schiet lekker op. Tel daar tientallen trappen, dagelijkse sprintjes naar metro en tram en wandelingetjes van een half uur bij op en je snapt waarom ik tevreden ben.

Minder eten gaat minder goed. Ik heb altijd wel een excuus!
Eerst werd ik tureluurs van het wachten en deed ik rotklusjes, dus dan mocht ik echt wel koffie met iets lekkers, toch?! Nu ren ik na een dag lichamelijk werk richting trein en dansles en vind dat ik tijdens het reizen wel wat van chocola verdiend heb.
Of de hele zondagmiddag-ruedagroep duikt nog de kroeg in maar omdat wij ziek en druk zijn doen we verstandig en gaan we naar huis... wegens het missen van gezelligheid mag ik van mijzelf best een groot stuk chocola...
Jammer dan, volgende week beter!

2 opmerkingen:

  1. T. eet sinds hij is afgevallen de hele dag door, en voor een groot deel van de tijd volg ik tegenwoordig zijn voorbeeld. Dus als ik trek krijg, kies ik uit rijstwafels, nootjes, dadels of abrikozen.
    Al moet ik er eerlijk bij zeggen, dat jouw verhaal mijn zin in chocolade dusdanig aanwakkerde, dat ik een greep in de "mama-tas" heb gedaan en van de reep, die ik voor mijn moeder bewaar, heb gebietst. :-)

    BeantwoordenVerwijderen