donderdag 23 december 2010

Chocoladefontein

Schoonmoeder kreeg 2 jaar geleden in haar kerstpakket een chocoladefontein. Het ding stond onaangeroerd onder in haar kast totdat ze verleden week zaterdag bedacht dat ik een chocoholic ben en het apparaat mijn kerstcadeau werd. Tot grote vreugde van bonuskind, die direct probeerde af te dwingen dat we de dag daarop een privéfeestje rond de kerstboom zouden organiseren. Dat werd me wat te gortig, dus ik mompelde iets over gebruiksaanwijzingen en het vinden van de juiste chocola.

Die nacht droomde hij van aardbeien, peer en stukken banaan overgoten met heerlijkheid.
De volgende ochtend werd ik op het matje geroepen; had ik de gebruiksaanwijzing al gelezen? En wist ik al wat goede smeltchocola was? Gelukkig was ik al compleet op de hoogte van de benodigde hoeveelheid cacaoboter...

Vandaag ging hij vrijwillig mee de stad in, terwijl boodschappen doen normaal gesproken zijn minst favoriete bezigheid is. Liefst had hij 2 kilo smeltchocola gekocht, dan hadden we in ieder geval genoeg!

Morgen is de grote dag.
Fruit en marshmallows staan klaar.
Nu maar hopen dat het ding ook werkt.

3 opmerkingen:

 1. Luilekkerland here we come :-), het water loopt me in de mond als ik dit lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het was ook heerlijk!
  en leuk, met 3 met chocola besmeurde kinderbekkies die vervolgens zo'n suikerkick kregen dat ze om half elf nog even zijn 'uitgelaten'; van de heuvel af met de slee tot ze moe en rustig waren ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je n beetje voor mij bewaard? Daar verheug ik me op :)

  BeantwoordenVerwijderen