vrijdag 1 februari 2013

Meer tijd en geld om te reizen...

Ik hou van mijn werk.
Het is fantastisch om mijn geld te kunnen verdienen met iets dat ik geweldig vind om te doen. Geen haar op mijn hoofd die er over denkt om te stoppen met Kraamzorg en Balanscoaching van werkende moeders.

Maar mijn eigen praktijk hebben heeft ook een groot nadeel: Als ik geen vrouwen begeleid, dan heb ik geen inkomen. Punt. Ik word betaald voor mijn aanwezigheid. Vakanties en griep moet ik dus uit mijn eigen zak betalen. En als ik terugkom van vakantie of hersteld ben van een flinke griep, dan kan ik maar beter stevig aan de slag om mijn reserves aan te vullen.

Vandaar dat ik op zoek ben naar manieren van geld verdienen die ik net zo leuk vind om te doen als coachen of kramen, maar waarbij ik niet tegenover iemand hoef te zitten om betaald te worden.

Sinds december schrijf ik artikelen voor InfoBarrel, een 'revenue sharing site' waarbij ik  75% van de advertentie-inkomsten, verdiend doordat andere mensen mijn artikelen lezen, betaald krijg. Meer artikelen en meer traffic naar die artikelen leveren dus meer geld op. Het duurt een tijd voordat de artikelen gevonden worden door Google en als je -zoals ik - nog niks weet van Search Engine Optimalisation (SEO) dan duurt het nog wat langer. :-)

Met 6 artikelen online en een absolute beginners-status rondom SEO praten we nu nog over een paar cent per maand advertentie-inkomsten... maar daar zitten enorme groeimogelijkheden in.

Via het forum van Infobarrel, waar oudgedienden in de online schrijverij newbies zoals mijzelf op weg helpen, kreeg ik de tip om te gaan schrijven voor Bubblews; daar schrijf ik nu dagelijks korte stukjes en dat levert me nu al (ik doe het nu 11 dagen) dagelijks 3 dollar op. Dat is leuk verdienen!

Ik zie ook wel dat InfoBarrel kwalitatief veel hoogwaardiger is, en dat de artikelen die ik daar schrijf veel langer geld gaan opleveren dan de korte luchtbellen die ik op Bubblews schrijf, maar ik merk dat het heel motiverend werkt om nu al direct een dollarstroompje op gang te zien komen, naast de tragere centenstroom van InfoBarrel.

En ik zou mijzelf niet zijn als ik er niet vol in dook; ik leer SEO, lees andere bloggers, spit inkomstenrapporten en tips voor online schrijven door en zit al met al veel te veel achter mijn computer op het moment.

En zo word ik dus tijdelijk minder mobiel omdat ik een extra inkomen wil creĆ«ren om weer meer te kunnen reizen. Zoete ironie...

Wil je ook schrijven voor InfoBarrel? Mag ik dan je 'referrer' zijn, dat kost jou niks en levert mij 2% van jouw inkomsten op! Dit is de referrallink voor InfoBarrel.

Update voorjaar 2016: na een jaar een goede extra inkomstenbron op Bubblews bij elkaar geschreven te hebben is de site ermee gestopt. Dus mijn gedachtenbubbels daar zijn niet meer te lezen, ik ben weer teruggekeerd naar mijn eigen blog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten